Vroeger kluste ik veel met mijn vader, het fysieke werk sprak mij meer aan dan bijvoorbeeld ICT. Hij was timmerman en zette tuinschuttingen en huizen. Vooral het zetten van schuttingen was zwaar werk, waarbij je ook nog de betonpalen moet zetten. Hoewel we goed met elkaar op kunnen schieten, wilde ik niet altijd samenwerken met mijn vader.

 

Lamb Weston StanIn mijn vrije tijd ga ik vaak naar de sportschool en ben ik een echte wintersporter. Ook game ik veel met vrienden, ik heb daarvoor een eigen computerkast in elkaar gezet. Dat komt omdat ik een redelijk goed technisch inzicht heb. In een winkel waar ik kom stel ik altijd vragen hoe ik iets moet aanpakken.

Op de middelbare school wist ik niet wat ik later wilde worden. In wiskunde en natuurkunde was ik goed en ik heb een talenknobbel, maar daar heb ik niets mee gedaan. Techniek sprak mij altijd al aan. Op een open dag ben ik bij het Markiezaat gaan kijken bij mechatronica, maar ik kwam ook langs de stand met procestechniek, waar ik voor koos. Ik heb toen gesproken met leraren en met scholieren.

Afstellen privé en school

Tijdens mijn studie procestechniek heb ik wel tegenslagen gehad. Het ging dan vooral over het afstellen tussen privé en school. Mijn eerste stage liep ik bij de Suikerunie op de inpakafdeling, maar dat sprak mij niet aan. Het werk was eenvoudig. Mijn stagebegeleider wilde nog dat ik een opleiding voor heftruckchauffeur zou krijgen, maar daar was ik te jong voor. Mijn tweede stage was bij Shell MFD, dat is transport en logistiek.

Mijn derde stage liep ik bij Lamb Weston. Die vond ik leuk, je mag hier veel zelf doen. Je kunt goed leren hoe het is om operator te zijn. En de communicatie tussen mensen is hier heel leuk, dat was ook al tijdens mijn stage. Hier heb je ook met veel mensen contact, dat vind ik leuk.

Tien weken naar school

Na mijn stage kreeg ik direct een contract, ik vond het mooi om hier te blijven. Alleen ben ik nog niet afgestudeerd, dus volgend jaar neem ik onbetaald verlof en ga ik tien weken naar school om mijn theorie te halen. Ik wil hier lang werken, zo allround mogelijk zijn en van alle procesonderdelen alles afweten. Door de variatie wil ik steeds weer nieuwe dingen leren. De ploegendiensten vond ik in het begin even wennen. Zeker de vierploegendienst, omdat je na twee vrije dagen weer moet beginnen. Maar ik vind het een voordeel, je hebt veel variatie en geen vaste kantoortijden.