Ik wilde vroeger de ICT in, want ik gamede veel. Daarom koos ik voor vmbo-theorie. Ik dacht: met deze richting kan ik straks alle kanten op, dan kan ik later bijvoorbeeld gaan werken als programmeur. En thuis haalde ik mijn computers al uit elkaar, dus technisch inzicht heb ik ook.

 

Lamb Weston JustinBij het Scheldemond ROC begon ik daarna aan een studie ICT. Maar na één jaar kwam ik erachter dat het helemaal niets voor mij was. Ik was toen overdag en ‘s nacht met computers bezig. Ik verliet school en werkte drie jaar in een supermarkt, ook omdat ik niet wist wat ik wilde gaan doen. Toen begon ik veel te fitnessen, ik haalde in een paar maanden een fitnessdiploma. Maar ik had geen geduld om oudere mensen les te geven.

Divers werk als operator

Een vriend van mij werkte bij Lamb Weston. Hij zei: Kom ook hier werken, als operator. Zonder papieren mocht ik beginnen, eerst met eenvoudige operatortaken. Dat beviel mij wel. Het is divers werk, soms zit ik achter een computer en werk ik met machines. Ik heb invloed op het proces, sleutel af en toe en ik kan zelf sturen hoe ik werk. Vaak ben ik alleen bezig, maar ook met het team.

Ik heb invloed op het proces, sleutel af en toe en ik kan zelf sturen hoe ik werk.

Het werken in vierploegendiensten bevalt mij goed. Tijdens het gamen was ik ook ’s nachts veel op, dus ik had die ervaring al. Na een nachtdienst slaap ik dan ook goed door. Ik zou enorm moeten wennen als ik naar kantoortijden zou moeten gaan. Het leuke is dat ik ook familieleden heb die operator zijn, maar voordat ik hier kwam werken heb ik daar vooraf niet mee gesproken.

Direct door met B

Nadat ik Randstad had doorgegeven dat ik mijn A-papieren had gehaald, ben ik gelijk doorgegaan met de B-opleiding. Dat doe ik bij het Markiezaat, ik ga een dagdeel in de week naar school en de rest doe ik thuis. Dat gaat mij goed af, ik was altijd al goed in wiskunde dus ik hoef er niet veel aan te doen. Maar het scheelt natuurlijk wel dat ik geen gezin thuis heb. Ik heb net mijn vaste contract getekend, wellicht wil ik in de toekomst mijn C gaan halen.