Informatie voor werknemers en schoolverlaters

Ben je werkzoekende? Of ben je reeds ervaren in de procesindustrie? Ook dan kan PZW wat voor je betekenen in je verdere carriere ontwikkeling.

Informatie over procestechniek

Procestechniek is het omzetten van grondstoffen naar een (eind)product. In de procesindustrie wordt stap voor stap van één of meerdere grondstoffen een (eind)product gemaakt. Deze stappen noemen we een proces, vandaar de naam procesindustrie.

De operator in de procesindustrie controleert, bewaakt en bestuurt en verbetert daar waar nodig dit gehele proces (gesloten systeem).
Stappen in een proces kunnen zijn: aanvoeren van grondstoffen, bewerken van de stoffen, opslag van het (tussen)product, transport van het (tussen)product.

Wat we zoeken

Vanwege het werken binnen veelal continue processen, zoekt de procesindustrie naar medewerkers met een groot gevoel voor verantwoordelijkheid, discipline en het werken binnen teamverband.

Bovendien zijn aanleg en interesse voor techniek van essentieel belang! Tenslotte wordt verwacht, dat de medewerker binnen de procesindustrie veilig wil werken onder strikt overeengekomen instructies.

Procestechniek werken en leren

Binnen een zgn. BBL-traject (Beroeps Begeleidende Leerweg) volg je als werknemer van een (procestechnisch) bedrijf een beroepsopleiding binnen het desbetreffende bedrijf. Voor de theorie volg je de lessen doorgaans op een ROC. In een aantal gevallen worden de theorielessen ook binnen het bedrijf gevolgd.

Waar kan ik dan werken in mijn regio?

Op onderstaande kaart vind je alle bedrijven die deelnemen binnen het PZW netwerk.
Klik op een bedrijf hieronder voor meer informatie.

(deze map is helaas niet zichtbaar zodra u gebruik maakt van Internet Explorer, de map is wel te zien op andere browsers)