Informatie voor werknemers en schoolverlaters

Ben je werkzoekende? Of heb je al ervaring in de procesindustrie? Ontdek wat PZW voor je kan betekenen. Bekijk hier de mogelijkheden. 

Informatie over procestechniek

Procestechniek is het omzetten van grondstoffen naar een (eind)product. In de procesindustrie wordt stap voor stap van één of meerdere grondstoffen een (eind)product gemaakt. Deze stappen noemen we een proces, vandaar de naam procesindustrie.

De operator in de procesindustrie controleert, bewaak, bestuurt en verbetert dit gehele proces. Stappen in een proces kunnen zijn: aanvoeren van grondstoffen, bewerken van de stoffen, opslag van het (tussen)product, transport van het (tussen)product. Een fabriek wordt bestuurd vanuit de meetkamer of bij de installaties zelf door de procesoperator. Als procesoperator kun je gaan werken in de chemie, food, kunststof of maakindustrie.

Wil je kennismaken met procesoperators? Lees hier meer over hun motivatie, achtergronden en werkzaamheden.

Procestechniek werken en leren

Binnen een zogenaamd BBL-traject (Beroeps Begeleidende Leerweg) volg je als werknemer van een procestechnisch bedrijf een beroepsopleiding. Je werkt dan bij het bedrijf en voor de theorie volg je lessen op een ROC. In sommige gevallen kun je theorielessen ook binnen het bedrijf volgen.

WAAR KAN IK ALS PROCESOPERATOR WERKEN IN DE REGIO ZEELAND EN WEST-BRABANT?

Op de onderstaande kaart vind je alle bedrijven die PZW-deelnemer zijn.
Klik op een bedrijf voor meer informatie.

(deze map is niet zichtbaar met Internet Explorer, de map is wel te zien op alle andere browsers)